Hoe kan je wifi delen via een QR-code?

Gepubliceerd op 04/09/2024 in Gouden tips van…

Krijg je vrienden op bezoek die verbinding willen maken met je wifi-netwerk? Standaard! Maar wist je dat je ook een QR-code kan genereren om je wifi-netwerk makkelijker te delen? Ontdek hier hoe je dat doet.

Hoe kan je wifi delen via een QR-code?

"Mag ik de wifi-code?” Het is soms de eerste vraag die iemand stelt als hij of zij bij je thuis komt. Als je je code uit het hoofd kent, is het makkelijk om je netwerk te delen. Maar een veilig wachtwoord is vaak ingewikkeld en dan kan het even duren. Daarom hebben we de perfecte oplossing: genereer een QR-code om je wifi te delen.

Hoe deel je wifi via een QR-code?

Het zal je niet verbazen dat alles op je smartphone gebeurt. Voor een Android-toestel zijn er echter twee voorwaarden. Je apparaat moet natuurlijk verbonden zijn met het wifi-netwerk in kwestie en op Android 10 draaien. Volg daarna deze stappen:

  • Open "Instellingen" op je smartphone.
  • Ga vervolgens naar het wifi-menu, waarvan de naam varieert afhankelijk van het merk van je smartphone.
  • Klik op het netwerk waarmee je verbonden bent en dat je wil delen.
  • Klik dan op de knop "Delen" en voer je beveiligingscode in of gebruik je vingerafdruk of gezichtsherkenning.
  • De QR-code wordt gegenereerd en het enige wat je gasten hoeven te doen is ze scannen om verbinding te maken met je wifi-netwerk.

De QR-code kan steeds door meerdere mensen gescand worden. Dan moet iedereen echter wel dicht genoeg bij de router zijn om verbinding te maken. Maar wist je dat Android-smartphones ook een handige functie hebben om te delen? Dit is hoe het werkt:

  • Genereer de QR-code zoals hierboven uitgelegd.
  • Onder de QR-code zie je een knop "Proximity Sharing". Klik erop.
  • Zo krijg je een lijst met alle apparaten in de buurt die verbinding kunnen maken met het wifi-netwerk. Kies de toestellen van je vrienden en ze krijgen een melding.
  • Je vrienden moeten op de melding klikken om verbinding te maken met het wifi-netwerk.

Deze oplossing is nog praktischer, omdat je de QR-code niet eens hoeft te scannen. Alles gaat sneller.


Hoe deel ik mijn wifi-netwerk op iOS?

Op een iPhone of iPad kan je geen QR-code genereren om je wifi-netwerk te delen. Maar gelukkig biedt Apple een andere manier. Het werkt als volgt:

  • Activeer eerst Bluetooth op beide apparaten, het jouwe en het apparaat dat verbinding wil maken met je netwerk. Zorg dat jouw iPhone verbonden is met het wifi-netwerk.
  • Maak verbinding met iCloud en je Apple ID en controleer of je vriend(in) in je Apple-contactenlijst staat.
  • Plaats de twee apparaten vervolgens dicht bij elkaar.
  • Klik nu op het wifi-netwerk dat je wil delen en klik op de knop "Wachtwoord delen".

Je vriend(in) hoeft alleen maar in te stemmen met delen en je bent klaar!


Uiteraard heb je een goed wifi-netwerk nodig om het te kunnen delen. Kies daarom voor ons Flex-pack! Dit pakket omvat een onbeperkte internetverbinding thuis, een of meer mobiele abonnementen en toegang tot tv-zenders en de Pickx-applicatie.

Ontdek Flex nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie