De beste mobiele spelletjes zonder wifi

Gepubliceerd op 15/07/2024 in Gouden tips van…

Mobiele spelletjes hebben het voor de hand liggende voordeel dat je ze overal kan spelen, op voorwaarde dat de batterij van je smartphone vol is. Voor de meeste heb je een internetverbinding nodig, maar sommige kan je offline spelen. Dat is vooral handig als je met het vliegtuig reist of als je mobiele data op is. Ontdek hieronder de beste mobiele spelletjes zonder wifi.

De beste mobiele spelletjes zonder wifi

Met de komst van smartphones hebben mobiele games zich in een duizelingwekkend tempo vermenigvuldigd. Sommige worden door miljoenen spelers over de hele wereld gespeeld, maar de meeste hebben één nadeel: ze vereisen een internetverbinding. Dat geldt voor bekende spellen als Fortnite, Genshin Impact en Clash of Clans. Maar wat doe je als je geen internettoegang hebt? Bijvoorbeeld als je met het vliegtuig reist of buiten de Europese Unie bent?

Gelukkig bestaan er ook spelletjes zonder wifi. Dat zijn solospellen waarmee je je overal kan entertainen, direct op je smartphone of tablet. Bekijk onze selectie hieronder.

Stranger Things: 1984

Ben je zot van de Netflix-serie Stranger Things? Dan zal je ook gek zijn op deze mobiele game, verkrijgbaar voor Android en iOS. Het spel heeft de esthetiek van retrogames uit de jaren ‘80 en dompelt je onder in de wereld van de cultserie. Je kan spelen als verschillende personages uit de serie, elk met hun eigen vaardigheden en speelstijlen. Het is aan jou om het juiste personage te gebruiken om door de puzzels en levels van het spel te komen. Het spel is niet moeilijk, ziet er goed uit en bevat geen microtransacties. Plezier gegarandeerd!

Je kan ‘Stranger Things: 1984’ downloaden voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster.


Fallout Shelter

Fallout is een bekende videogameserie. Het speelt zich af in een wereld die wordt geteisterd door een nucleaire oorlog. In Fallout Shelter creëer en beheer je je eigen schuilkelder. Je moet je voedsel- en energievoorraden beheren en vooral het welzijn van je inwoners. Maar wees voorzichtig, je moet ook aanvallen van buitenstaanders weerstaan en expedities organiseren om genoeg voedsel te verzamelen om te overleven. Het spel is gratis te spelen, maar er is een winkel in het spel om je verder te helpen.

Download Fallout Shelter voor iOSNieuw venster of AndroidNieuw venster.


Kingdom Rush

Bij de gratis spelletjes zonder wifi vinden we ook Kingdom Rush, een van de beste tower defence-spellen voor je smartphone. Het principe is simpel en heel aantrekkelijk: je moet een basis beschermen tegen golven vijanden die maar blijven komen. Het is aan jou om je verdediging goed te organiseren met de hulpmiddelen die het spel te bieden heeft.

Download Kingdom Rush gratis voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster.


Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey is een prachtig spel dat je met plezier speelt. Het is een platformspel waarin je de rol aanneemt van een zandsurfer. Het is aan jou om door de verschillende levels te geraken en de beste trucs uit te voeren om maximale punten te scoren. En dat alles terwijl je geniet van de geweldige muziek in het spel. Precies wat je nodig hebt om te ontspannen tijdens een lange reis.

Download Alto’s Odyssey gratis voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster.


Asphalt 8

Als je op zoek bent naar een goede autogame op mobiel, denk dan aan Asphalt 8. Dit spel is uitgegroeid tot de maatstaf voor mobiele racegames en het is niet moeilijk om te zien waarom. Het is heel eenvoudig om ermee aan de slag te gaan, met honderden voertuigen en genoeg circuits om offline van te genieten, waar je ook bent.

Dowload Asphalt 8 sur iOSNieuw venster ou AndroidNieuw venster.


Minecraft

Er zijn ook nog een aantal betalende spelletjes zonder wifi het vermelden waard. Laten we beginnen met Minecraft, dat geen introductie meer nodig heeft. Het is simpelweg het best verkochte spel aller tijden. Het werd oorspronkelijk uitgebracht voor pc, maar is nu beschikbaar op alle platforms, inclusief mobiele apparaten. Je kan het online spelen, maar je kan ook je eigen spel spelen, je eigen huis maken, een oneindige wereld verkennen en genieten van de ontspannen sfeer van dit legendarische spel, allemaal vanop je smartphone.

Download Minecraft voor iOSNieuw venster of AndroidNieuw venster.


Reigns

Dit spel is extreem simpel, maar duivels verslavend. Je speelt als de koning van een koninkrijk en elk jaar kom je voor een dilemma te staan. Je hoeft alleen maar een beslissing te nemen en die beslissing heeft gevolgen voor je koninkrijk of je personage. Het doel van het spel is om zo lang mogelijk op de troon te blijven zitten.

En als je faalt, speel je de volgende koning en zo gaat het spel uren door. Het spel is goed geschreven, erg grappig en biedt steeds originelere situaties. Het is het perfecte spel voor korte momenten waarop je je verveelt, omdat het zo makkelijk te spelen is: je hoeft alleen maar met je vinger naar links of rechts te schuiven om je keuze te maken.

Download Reigns voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster.


Thimbleweed Park

Heb je heimwee naar ouderwetse point & click-spellen? Dan is Thimbleweed Park echt iets voor jou. Het heeft alles: een meeslepend verhaal, moeilijke, goed doordachte puzzels, alomtegenwoordige humor en popcultuurreferenties achter elke hoek. Je bestuurt hier meerdere personages om de pret te variëren, en dat alles in een originele wereld die erg goed is ontworpen voor een mobiele game.

Download Thimbleweed Park voor iOSNieuw venster of AndroidNieuw venster.


The Room

Dit is een spelletje zonder wifi dat zich perfect leent voor het je smartphone of tablet. Het principe is simpel: je zit opgesloten in een kamer en je moet een manier vinden om te ontsnappen, net als in een escape room. Er zijn natuurlijk meerdere levels om doorheen te komen en bovendien zijn er meerdere spellen in The Room-serie. Dus als je in de ban bent van de eerste aflevering, heb je genoeg te doen met de volgende reeksen.

Download The Room voor iOSNieuw venster of AndroidNieuw venster.


Om online spelletjes te spelen, heb je natuurlijk wel een mobiel abonnement nodig met voldoende data. Denk dan aan Proximus Mobile! Je kiest zelf het abonnement dat bij je past, van 5 GB mobiele data tot 100 onbeperkt!

Ontdek Proximus Mobile!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie