iPhone 16-serie: review en eigenschappen

Gepubliceerd op 13/09/2024 in Smartphones

Apple lanceert opnieuw een geweldige nieuwe serie met de iPhone 16. Met opnieuw vier nieuwe toestellen bieden ze voor elk wat wils in oogverblindende designs. Ontdek alles wat je moet weten over de iPhone 16-serie.

iPhone 16-serie: review en eigenschappen

Zoals elk jaar presenteert Apple vier nieuwe iPhone aan de wereld: de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en tot slot de iPhone 16 Pro Max. Hieronder vind je alle nieuwigheden van de reeks, maar ook alle kenmerken en functies die de toestellen de moeite waard maken.

iPhone 16: een elegant design en knap beeldscherm

Apple kiest opnieuw voor elegantie in combinatie met degelijkheid. De iPhone 16 is gemaakt van hoogwaardig aluminium en heeft een 6,1 inch Super Retina XDR display met een verversingssnelheid van 60Hz. Concreet betekent het dat het veel aangenamer en praktischer is om je iPhone buitenshuis te gebruiken, zelfs in direct zonlicht. Bovendien is het toestel opvallend stevig met de nieuwste generatie Ceramic Shield, dat twee keer zo sterk is als elk ander smartphoneglas. Zo is je nieuwe smartphone steeds beschermd tegen vallen en krassen.

Net zoals de iPhone 15-serie, beschikken ook deze toestellen over Dynamic Island. Dat is een element bovenaan in het midden van het scherm waar je belangrijkste meldingen verschijnen, zodat je ze makkelijker kan openen en bekijken. Met één klik bekijk je de scores van je favoriete team, controleer je je gemiste oproepen of bekijk je de status van je volgende vlucht.

De iPhone 16 Pro gaat nog verder qua design. Het toestel is gemaakt van sterk en licht titanium en heeft een groter 6,3 inch Super Retina XDR display. Mag het voor jou nog groter? Ga dan voor de iPhone 16 Plus met een 6,7 inch beeldscherm of de iPhone 16 Pro Max met zijn 6,9 inch beeldscherm.


Neem de regie in handen met deze camera

Apple lanceert de nieuwe cameraregelaar waarmee jij de regie in handen neemt. Dankzij deze functie krijg je sneller toegang tot cameratools zoals zoom of scherptediepte, dus je maakt in een mum van tijd de perfecte foto. De nieuwe 48 MP ultragroothoekcamera van de iPhone 16-serie is goed voor ongelofelijk scherpe en gedetailleerde macrofoto’s en video’s. En met de 48 MP Fusion-camera maak je niet alleen indrukwekkende foto’s in hoge resolutie, maar kan je ook ver inzoomen dankzij de 2x telelens van optische kwaliteit. En met de Fotografische stijlen kan je nog creatiever zijn bij het bewerken van je foto’s.

De iPhone 16 Pro en Pro Max bieden daarbovenop nog spectaculaire video’s in 4K Dolby Vision met 120 bps, zelfs in slow motion. En de microfoons van studio¬kwaliteit zorgen voor kristalheldere opnames. Je hebt dus een professionele studio onder je vingertoppen!

Ben je al overtuigd door een van de modellen uit de iPhone 16-serie? Ga dan meteen naar onze webshop om je nieuwe iPhone te pre-orderen! Hij wordt zo snel mogelijk bij je geleverd.


iPhone 16: krachtig vermogen voor optimaal comfort

De iPhone 16-serie is uitgerust met de superslimme A18 Bionic-chip, voor ultiem gebruiksgemak. Dat is ondertussen al twee generaties verder dan de A16 Bionic-chip van zijn voorganger, de iPhone 15. De enorm energiezuinige chip zorgt voor een vlot gebruik van de baanbrekende foto- en videofeatures, waaronder de cameraregelaar, en soepele overgangen tussen de apps en functies van je iPhone.

Zo geniet je van kwalitatieve beelden, ook tijdens het gamen. In combinatie met de krachtige batterij geniet je zonder problemen van al je entertainment. Zo kan je met een volle batterij tot wel 22 uur video’s afspelen. Dankzij de recent geïntroduceerde USB-C-aansluiting kan je nog makkelijker opladen!

De iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Plus zijn uitgerust met een nog krachtigere batterij waarmee je tot wel 27 uur video kan afspelen. En de iPhone 16 Pro Max doet er zelfs nog een schepje bovenop, waardoor je tot wel 33 uur video’s kan afspelen met een volle batterij. Dit toestel levert ongekende energiezuinige prestaties.


Nog meer functies en nieuwtjes

De volledige iPhone 16-serie is uitgerust met essentiële veiligheidsfuncties om het welzijn van de gebruikers te waarborgen. Dankzij de SOS-noodfunctie kan je bijvoorbeeld in noodsituaties contact opnemen met hulpdiensten of hulp inroepen, zelfs zonder mobiel- of wifi-netwerk. En met Accident Detection kan je smartphone een ernstig auto-ongeluk detecteren en automatisch om hulp bellen.

Naast de nieuwe cameraknop ‘Apple Camera Control’, blijft ook de actieknop van de iPhone 15 Pro behouden voor alle modellen in deze serie. De iPhone 16 en iPhone 16 Plus is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, terwijl de iPhone 16 Pro en Pro Max beschikbaar is in vier unieke kleuren.


Wil jij als een van de eersten een nieuwe iPhone 16 in handen krijgen? Dat is zeer simpel! Ga nu meteen naar onze webshop om je nieuwe smartphone te pre-orderen. Hij wordt zo snel mogelijk bij je bezorgd.

Pre-order jouw iPhone 16 nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie