Fiber: de revolutie in thuiswerken

Gepubliceerd op 14/08/2020 in Gouden tips van…

Of je nu occasioneel of permanent van thuis uit werkt, telewerken kan je nogal wat hoofdpijn bezorgen als je niet over de gepaste uitrusting beschikt. Enkele tips om je op weg te helpen.

Fiber: de revolutie in thuiswerken

Tip 1. Een snelle en vooral betrouwbare internetverbinding

Thuiswerken alsof je op kantoor bent is mogelijk en zelfs essentieel! Voor bug-free videoconferentie en het overbrengen van grote bestanden is een stabiele, snelle en krachtige internetverbinding nodig, zeker als alle leden van je gezin tegelijk zijn geconnecteerd.

Tip 2. Een apart kantoor en aangepast materiaal

Het idee om vanuit je bed of sofa te werken is misschien aanlokkelijk, het heeft ook een keerzijde! Rugpijn, problemen om je aandacht erbij te houden en onderbrekingen kunnen je productiviteit kelderen. Daarom is het nodig dat je over een eigen en comfortabele ruimte beschikt om efficiënt te kunnen werken.

Op het gebied van hardware moet je oog hebben voor de kwaliteit van je scherm (best is een 4K-scherm: door de hoge definitie krijg je een scherper beeld dan bij een Full HD-scherm). Je kan ook je tv op je computer aansluiten als tweede scherm.

Als je tijdens je werkdag switcht van de ene naar de andere computer, gebruik dan Dropbox, iCloud of andere onlinediensten om je bestanden te synchroniseren. Zo werk je efficiënt, waar je ook bent!

Om je rug te sparen, investeer je het best in een goede bureaustoel. Dit is een belangrijk punt. Onderschat het niet! Nog een extra tip: werk af en toe rechtopstaand, om spierpijn te vermijden.

Tip 3. Een routine met vaste uren

Uitgerust met een krachtige internetverbinding en een eigen bureau ben je klaar om van thuis uit te werken. Het is verleidelijk om in pyjama te blijven en je pauzes minimaal te houden, maar je loopt wel het risico dat je er een prijs voor betaalt. Vaste tijdschema's en pauzes zijn essentieel voor je evenwicht, omdat je, zonder je collega's, de neiging hebt om meer te doen dan in normale tijden.

Luisteren naar muziek via luidsprekers, even ontspannen door online te gamen, sporten op je geconnecteerde fiets, ...het zijn kostbare momenten die we zeker niet mogen verwaarlozen. Is het nogal chaotisch thuis? Is het lawaai ondraaglijk geworden? Kies dan voor een geluiddempende koptelefoon om de focus te behouden.

Telewerken zal de uitrol van fiber wellicht nog versnellen

Fiber biedt heel wat voordelen: zeer hoge snelheid, stabiele verbinding overal in huis, ongeacht het aantal verbonden personen. En fiber komt tegemoet aan je almaar groeiende internetbehoeften. Fiber is momenteel de kampioen onder de technologieën.

Woon je in België in een gebied met fiberdekking? Check het hier op basis van je adres.

Dat wil ik weten!

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen