Sandro Manzo interview over generatieve AI

Gepubliceerd op 31/07/2024 in Webinars, keynotes en video’s

Ter gelegenheid van het jaarlijks Think NXT event interviewt Kanaal Z Sandro Manzo van Proximus NXT, over de basisprincipes van generatieve AI en de uitdagingen die bedrijven moeten aangaan om ermee aan de slag te gaan.

Sandro Manzo interview over generatieve AI

Sandro begint met een korte schets van de achtergrond van AI en legt uit dat generatieve AI een onderdeel vormt van kunstmatige intelligentie, die al lange tijd bestaat en voornamelijk de B2B-markt beïnvloedt heeft in specifieke sectoren zoals productie en de auto-industrie.

Volgens Sandro zal generatieve AI alle industrieën beïnvloeden en binnen organisaties alle afdelingen raken. Deze brede invloed is grotendeels te danken aan de massale adoptie na de lancering van ChatGPT, die de zichtbaarheid en adoptie van generatieve AI-technologieën aanzienlijk heeft vergroot.

Sandro wijst ook op verschillende uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het implementeren van generatieve AI. Deze omvatten een gebrek aan kennis, zoals gespecialiseerde ontwikkelaars die AI-algoritmen kunnen schrijven, het ontbreken van een datastrategie die de exploitatie van datasets mogelijk maakt, en het ontbreken van flexibel ontworpen dataplatforms om de implementatie van generatieve AI te ondersteunen.

Om deze uitdagingen aan te pakken, illustreert Sandro hoe Proximus NXT klanten helpt met hun generatieve AI-projecten. Met 50 AI-specialisten en meer dan 200 dataspecialisten bieden ze strategisch advies over te ontwikkelen use cases, begeleiden ze de implementatie van generatieve AI-projecten en geven zelfs AI-training voor intern personeel.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts