Dirk Luyckx interview over de vele mogelijkheden van AI

Gepubliceerd op 30/07/2024 in Webinars, keynotes en video’s

Ter gelegenheid van het jaarlijks Think NXT event interviewt Kanaal Z Dirk Luyckx, CTO van Codit, over wat AI organisaties te bieden heeft. Hoe ga je er best mee aan de slag gaat om waarde te genereren voor de business?

Dirk Luyckx interview over de vele mogelijkheden van AI

Bij het toepassen van AI in een zakelijke context zijn er verschillende niveaus van AI-maturiteit stelt Dirk. De eerste “experimentele” fase houdt in dat AI-tools worden gebruikt voor eenvoudige taken zoals het genereren van presentatie-ideeën of het matchen van cv’s met functieomschrijvingen.

Het volgende niveau omvat het gebruik van AI op eigen bedrijfsdatasets, wat relatief eenvoudig blijft. Naarmate organisaties echter verder gaan, streven ze er vaak naar om bedrijfsprocessen te automatiseren met behulp van AI. In dit stadium wordt de datakwaliteit cruciaal. Het waarborgen van hoge datakwaliteit vereist robuust databeheer, een gedefinieerde data-architectuur en een dataplatform dat in staat is de nodige wijzigingen door te voeren. Uiteindelijk is de automatisering van het dataplatform essentieel om zich te kunnen concentreren op echte waardecreatie.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts