Proximus NXT wint Computable Award voor project met Vlaamse overheid

Gepubliceerd op 30/05/2024 in Sector erkenning

Proximus NXT en Cisco Systems wonnen onlangs de Computable Award voor ‘Project of the Year in Government’. Samen ontwikkelden ze energiebesparende netwerken voor de Vlaamse overheid.

Proximus NXT wint Computable Award voor project met Vlaamse overheid

Het Facilitair Bedrijf, dat 180 gebouwen van de Vlaamse overheid beheert, zag heel wat potentieel om op zijn energie-uitgaven te besparen. Veel toestellen in de gebouwen stonden na de kantooruren vaak in sluimerstand, waarbij ze onnodig elektriciteit bleven verbruiken. De toestellen gewoonweg uitschakelen bleek geen optie, evenmin als één stroombesparende policy over alle gebouwen heen.

Energiebesparende scripts op maat

Daarom klopte het Facilitair Bedrijf bij Proximus NXT aan, dat samen met Cisco oplossingen op maat ontwikkelde om energie te besparen. Scripts stellen een efficiënte verbruiksmodus in tijdens de nacht en in het weekend, afgestemd op de toestellen in elk gebouw. Het resultaat is een sterke daling van het energieverbruik, goed voor een aanzienlijke besparing van meer dan € 300.000 per jaar, terwijl de continuïteit van elke installatie gewaarborgd blijft.

Computable Award voor ‘Project of the Year in Government’

Die combinatie van innovatie en duurzame ontwikkeling leverde Proximus NXT de Computable Award voor het overheidsproject van het jaar op. De uitreiking vond plaats tijdens de vakbeurs Cybersec Europe.

Tijdens de vakbeurs Cybersec Europe in Brussel zijn de Belgische Computable Awards 2024 uitgereikt. In totaal werden twaalf prijzen uitgereikt aan startups, sociale en security-innovaties, spelers in security awareness, individuen en projecten. Een onafhankelijke vakjury, de redactie én de lezers van Computable bepalen wie de awards mee naar huis mag nemen.

Winnaars Computable Awards 2024 Nieuw venster

Benieuwd of uw organisatie ook stappen kan zetten op vlak van duurzaamheid dankzij uw ICT-infrastructuur?

Ontdek alles over infrastructuur

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts