Keynote: Van concept tot realiteit, de reis naar 5G

Gepubliceerd op 09/08/2024 in Webinars, keynotes en video’s

Tijdens het jaarlijkse Think NXT-evenement onthullen Jurgen De Klerck, 5G Business Development Manager bij Proximus NXT, en Kristoff Hemelinckx, Chief IT Operations bij FOD Justitie, aan de hand van use cases hoe 5G vandaag al de spelregels verandert.

Keynote: Van concept tot realiteit, de reis naar 5G

Vandaag kent iedereen de ongeëvenaarde upload- en downloadsnelheden van 5G, de ultralage latentie en de capaciteit om grote aantallen gelijktijdige dataverbindingen te ondersteunen. Maar in een B2B-context is een minder bekend feit wat 5G-private netwerken (MPN’s) te bieden hebben.

In deze keynote begint Jurgen met een korte schets van de kenmerken van opeenvolgende generaties mobiele netwerken. Hij gaat vervolgens in op de technische specificaties van 5G en private netwerken. Er zijn drie manieren waarop een dergelijk privénetwerk kan worden opgezet, maar ze bieden allemaal hetzelfde voordeel: een volledig beveiligd datanetwerk dat volgens uw behoeften kan worden ingesteld.

Ten slotte legt Kristoff Hemelinckx uit hoe FOD Justitie 5G MPN’s in gevangenissen inzet om op zeer innovatieve wijze nieuwe applicaties uit te testen. Hij licht daarbij vier concrete use cases toe:

  • De vervanging van oudere netwerken (DECT, walkietalkies, enz.)
  • Dronedetectie en neutralisatie
  • Geolokalisatie van bewakers
  • Opleidingen en eLearning voor gedetineerden via mobiele connectiviteit

Sprekers:

  • Jurgen De Klerck, 5G Business Development, Proximus NXT
  • Kristoff Hemelinckx, Chief IT Operations, FOD Justitie

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts