Jurgen De Klerck interview over de mogelijkheden van 5G

Gepubliceerd op 31/07/2024 in Webinars, keynotes en video’s

Ter gelegenheid van het jaarlijks Think NXT event interviewt Kanaal Z Jurgen De Klerck, Business Development Manager bij Proximus NXT, over de nieuwe toepassingen die 5G-netwerken kunnen bieden aan bedrijven.

Jurgen De Klerck interview over de mogelijkheden van 5G

5G-technologie is niets minder dan een game-changer voor bedrijven. Waarom? Het verenigt mobiele telefonie met de dynamische wereld van IT-toepassingen. Jurgen illustreert dit aan de hand van een aantal projecten die zijn ontwikkeld voor klanten waarbij 5G werd gecombineerd met zeer innovatieve technologieën zoals AI, virtuele / gemengde realiteit, drones en machine learning.

Voor welke sectoren?

Jurgen stelt dat 5G-netwerken en 5G Private Netwerken (MPN’s) de meerderheid van industrietakken zullen beïnvloeden. Enkele sectoren gaan echter koploper zijn:

  • Productie & Manufacturing:
    Slimme fabrieken met realtime monitoring, geavanceerde robotica en predictive maintenance, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en stilstand wordt verminderd.
  • Gezondheidszorg:
    Afstandsmonitoring van patiënten, telemedicine en realtime data-analyse zullen aanzienlijk worden verbeterd.
  • Transport en logistiek:
    Magazijnbeheer, autonome voertuigen, slim verkeersbeheer, verbeterd vlootbeheer mogelijk gemaakt door de lage latentie en hoge betrouwbaarheid van 5G.
  • Energie en nutsvoorzieningen:
    Smart Grid netwerken, realtime monitoring van energieverbruik en voorspellend onderhoud van infrastructuur.

Wat uw sector ook mag zijn, er zijn geen grenzen aan de toepassingen die kunnen worden ontwikkeld. Elke organisatie met een innovatieve geest en creatieve ideeën kan 5G-netwerken benutten om business processen te transformeren.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts