Speedtesten Ookla® fiber van Proximus snelste internet in België

Gepubliceerd op 01/08/2024 in Sector erkenning

Ookla®, de internationale organisatie die netwerkprestaties meet en monitort, voerde duizenden gebruikerstesten uit met zijn Speedtest. Daaruit bleek fiber van Proximus het snelste internet in België.

Speedtesten Ookla® fiber van Proximus snelste internet in België

Om de snelheid op het fibernet van Proximus nauwkeurig te meten, verzamelde en analyseerde Ookla® de resultaten van liefst 160.000 testen. Internetgebruikers voerden die testen uit in februari, maart en april van 2024. Ze deden dat met de Speedtest van Ookla®. Die tool is wereldwijd bekend als oplossing om de prestaties van een internetverbinding te testen.

Die 160.000 onafhankelijke resultaten van de Speedtest bewijzen dat fiber van Proximus in België de hoogste netwerksnelheden biedt. Kortom: op geen enkel ander Belgisch netwerk kan u sneller up- en downloaden.

Ookla®® Speedtest® is geoptimaliseerd om de meest geavanceerde moderne verbindingen te meten en biedt transparant inzicht in de factoren die de meeste invloed hebben op connectivitit waaronder bandbreedte, latentie, dekking, videostatistieken en meer.

Elke dag worden er meer dan 11 miljoen unieke tests actief geïnitieerd door Speedtest-gebruikers op de locaties en op de momenten waarop connectiviteit voor hen het belangrijkst is. Sinds de oprichting in 2006 zijn er met Speedtest een ongeëvenaard totaal van meer dan 50 miljard tests afgenomen.

Dankzij de uitstekende testresultaten mag Proximus nu ook het ‘Speedtest Verified’-label van Ookla® voeren, bijvoorbeeld in marketingcampagnes, in de winkels en op de website.

Uitrol fiber in Belfgië

Proximus rolt fiber volop uit in heel het land. Vandaag kunnen al meer dan 1,8 miljoen Belgische huishoudens en bedrijven op fiber van Proximus aansluiten. En het gaat snel: elke 15 seconden komt daar een nieuwe woning of onderneming bij.

Ultrasnel fiber voor bedrijven

Proximus is de enige Belgische operator die uw bedrijf end-to-end op fiber aansluit en multi-gig internetsnelheden aanbiedt dankzij de 10 Gbps-technologie die in heel België beschikbaar is.

Ontdek fiber

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts